Previous Frame Next Frame
Bezoek van Maitreyabandhu
Woe 6/6
Een speciale avond met de auteur van The Journey and The Guide, de Weg en de Wijze(r). Het gehele seizoen waren onze donderdagavonden gewijd aan thema's uit zijn boek. Deze avond is hij onze gast! Kom en zie en ontmoet Maitreyabandhu! Het is steeds een evenement!
Stapretraite 2018
Van zaterdag 18 augustus tot en met 25 augustus 2018 organiseert Triratna Gent een stapretraite. We gaan samen mediteren en verstillen tijdens een 8-daagse wandeltocht van Gent naar Brussel. Dag en nacht zullen we in de natuur verblijven, met onszelf, elkaar en het verhevene.
NIEUW!! Reeks: Meditatie als Pad
Ma 28/5
Op maandag 28/5 start een vierdelige reeks over meditatie als een pad met verschillende stadia naar Ontwaken. Deze reeks is als geheel te volgen voor mensen met meditatie-ervaring. Telkens van 19.30 tot 21.30 (22u). Data: 28/5, 4/6, 11/6, 18/6. Bijdrage: van 100 tot 150 euro voor de 4 avonden. Meer info via tarini@samayatara.net
Meditatietraining
Di 22/5
Veel mensen zijn op zoek. De puur wetenschappelijke uitleg van het leven of de meer traditionele geloofsopvattingen vindt men niet meer toereikend. De visie van de Boeddha en de beoefening van meditatie zijn aantrekkelijk. Wil je leren mediteren? Wil je leren verfijnen in mediteren en samen met anderen de rijke wereld van meditatie ontdekken? Deze avonden zijn los van elkaar te volgen, zonder enige voorkennis. Er is begeleiding, uitleg en mogelijkheid tot uitwisseling.
De Weg en de Wijze(r) : Vallen in verbinding
Do 24/5
Vallen in verbinding of receptiviteit. We zijn aan het laatste aspect gekomen van de mandala van het spirituele leven. Het ontvankelijke, het spontaan mededogende, een aspect dat in de gehele reis al aanwezig is. Een open hart in verbinding met alles wat leeft. Deze avonden zijn los van elkaar te volgen.
Open studiedag
Zo 3/6
Thema deze keer is: de vele gezichten van trots. Wat is trots, waar komt het vandaan, welke invloed heeft het op ons, hoe gaan we ermee om? Toegankelijk voor elkeen die vertrouwd is met ons centrum of nieuwsgierig is naar het boeddhistische pad. Meer info via tarini@samayatara.be
Video's van de Weg en de Wijze(r)
Op dit youtube-kanaal vind je alle lezingen van donderdagavond over de grote tocht naar een ander bewustzijn. De lezing van Upekshadaka over vernedering en vergeving vind je bij 'lezingen van Triratana Gent op Free Buddhist Audio'.
De Mandala van Vrijgevigheid: geef, geef, geef!
Help Triratna Gent de kostbaarheid van schoonheid, van helderheid en mededogen, van liefde en verbinding doorgeven. Onze wereld heeft behoefte aan een visie waarin de mens als mens gezien wordt, voluit, waarin de mens gezien wordt in zijn hoogste mogelijkheden. Jouw financiƫle steun draagt hieraan bij! BE54 8915 8421 0697
Retraites in Metta Vihara
Het Triratna retraitecentrum Metta Vihara, in Hengstdijk, heeft een aantal retraites in aanbod. Neem eens een kijkje. Er zit misschien iets tussen waar je nood aan hebt.