Previous Frame Next Frame
Overlijden Urgyen Sangharakshita
30/10
Op 30/10 is onze leraar Sangharakshita op de leeftijd van 93 jaar gestorven. Zijn visie en vertaling van de Dharma zullen we in ons centrum zo waarachtig mogelijk blijven doorgeven. Boeddhisme is de religie van de mens en elk mens kan een vriend zijn voor een ander mens.
Nieuwe reeks mindfulness: The Buddhist Way
vanaf vrijdag 18/01
Er is terug een nieuwe cursus mindfulness: The Buddhist way beschikbaar!
Schoonheid en verstilling: Juweel in de Lotus
Zondag 18/11 10 -16u
Een verstilde dag over het juweel van mededogen dat zoveel schoonheid in verbondenheid in de harten van mensen brengt. Iedereen welkom. Van 10 -16u.
Jaarthema het Bodhisattva-Ideaal
Elke donderdag 19u30-21u30
De komende donderdagen hebben we het over de mythe van Avalokitesvara met o.a. meditaties, reflecties, toelichting van de mythe en we starten met een interview met Diedrik (15/11). "Onze eigen omgeving kunnen we leven als het paradijs van Avalokitesvara. Elke minuut kunnen we gericht zijn op mededogen voor elk levend wezen, elke minuut kunnen we stralen als een juweel, zelfs het juweel en jouw omgeving, de wereld komt je lotus. We realiseren ons dat wij het juweel in de lotus zijn."
Meditatietraining
Elke dinsdagavond 19.30-21.30
Op dinsdagavonden introduceren en begeleiden we onze basismeditaties. Je krijgt ook wat achtergrond over meditatie en de Dharma, de visie van de Boeddha. Mediteren is een rechtstreekse mogelijkheid om méér aanwezig te zijn in het moment, in je ervaring, in verbondenheid met anderen. Geen voorkennis noch speciale kledij vereist.
NIEUW: Inleiding tot het boeddhisme
7/11, 14/11, 21/11, 28/11 van 19-21u
In deze reeks behandelen we een aantal fundamentele aspecten van het boeddhisme: de westerse geest en de visie van de Boeddha, hoe komt het dat dit leven niet volledig bevredigend is, wat zijn behulpzame en niet-behulpzame gemoedstoestanden en metta. In een volgende reeks zal het o.a. gaan over meditatie, wijsheid en sangha. Steunt op het boek Boeddha Nu, door Dhammaketu Bijdrage voor deze reeks is 100 tot 150 euro. Aanmelden via dhammavedin@gmail.com
De Mandala van Vrijgevigheid: geef, geef, geef!
Help Triratna Gent de kostbaarheid van schoonheid, van helderheid en mededogen, van liefde en verbinding doorgeven. Onze wereld heeft behoefte aan een visie waarin de mens als mens gezien wordt, voluit, waarin de mens gezien wordt in zijn hoogste mogelijkheden. Jouw financiële steun draagt hieraan bij! BE54 8915 8421 0697
Retraites in Metta Vihara
Het Triratna retraitecentrum Metta Vihara, in Hengstdijk, heeft een aantal retraites in aanbod. Neem eens een kijkje. Er zit misschien iets tussen waar je nood aan hebt.