Previous Frame Next Frame
Meditatietraining
Di 16/1
Werkelijke verandering kan er enkel komen door je gemoedstoestanden te transformeren. Onze basismeditaties trainen ons in meer ontspanning, meer tot rust komen, meer openheid, meer op onszelf EN de anderen gericht zijn, meer ruimte creëren, meer liefde.....Meditatie heeft een effect. Meditatie is persoonlijke ontwikkeling en sociale actie. Mediteren doe je best in een context. Op deze avonden worden meditaties begeleid en van achtergrond voorzien met mogelijkheid tot uitwisseling ook. Deze avonden zijn los van elkaar te volgen.
De Weg en de Wijze(r) : Afscheid van de Waan
18 januari
Eerste verdiepende avond van het stadium van Afscheid van de Waan over minder benauwende zelfgerichtheid in de ervaring van Sangha of allerlei waanbeelden over onszelf laten oplossen in een grotere werkelijkheid. Als we meer helder zien wat ons gelukkig maakt en wat niet (integratie) en we handelen daar ook meer en meer naar (vaardig handelen), dan kan het niet anders dan dat we afscheid zullen nemen van wat niet vooruit helpt. Dit afscheid is niet zomaar iets als bv. stoppen met roken, maar we worden uitgenodigd in te dalen in de diepste waanbeelden die we over het leven en onszelf hebben en daar te sterven. Wat soms ongemakkelijk en confronterend kan zijn maar tegelijk ook bevrijdend en intens vreugdevol en blij. Deze avonden kunnen los van elkaar gevolgd worden.
Mindfulness The Buddhist Way
Nieuwe reeks! VOLZET
De langverwachte nieuwe reeks van Mindfulness the Buddhist Way start vanaf januari 2018. Samen gaan we de diepte in van het mysterieuze van mindfulness, om heel waarschijnlijk verwonderd te ervaren hoe weinig wij snappen van leven en sterven, van wat werkelijk is. Een mooie kans om in verbinding en vriendschap ons leven meer kleur te geven.
Video's van de Weg en de Wijze(r)
Op dit youtube-kanaal vind je alle lezingen van donderdagavond over de grote tocht naar een ander bewustzijn.
De Mandala van Vrijgevigheid: geef, geef, geef!
Sinds januari kiest Triratna Gent er resoluut voor om tegen de stroom in te gaan en een cultuur te bouwen van geven vanuit waardering en de bereidheid om wat betekenisvol en kostbaar is - om een beter leven te leiden- ook aan anderen te geven. Triratna Gent zoekt geen veiligheid en wil de Dharma geven aan iedereen die geïnteresseerd is en we vertrouwen erop dat mensen zullen geven wat we nodig hebben omdat ze waarderen wat we doen en dankbaar zijn hiervoor én omdat ze dit ook aan anderen willen geven....Vrijgevigheid is ook: je ten dienste willen stellen van een ander. Inzicht begint bij het iets willen doen voor een ander.
Retraites in Metta Vihara
Het Triratna retraitecentrum Metta Vihara, in Hengstdijk, heeft een aantal retraites in aanbod. Neem eens een kijkje. Er zit misschien iets tussen waar je nood aan hebt.