Previous Frame Next Frame
Schoonheid en verstilling
zondag 27/1 van 10-16u
Op zondag is er een dag van schoonheid en verstilling in ons centrum. In deze woelige en fascinerende tijden is het diep deugddoend het gemoed te verstillen en het hart te voelen uitreiken naar schoonheid.
Lezingen donderdagavond
Lezingen over ons jaarthema van het Bodhisattva-ideaal kan je je beluisteren (bekijken) via onderstaande link.
Jaarthema het Bodhisattva-Ideaal
Elke donderdag 19u30-21u30
De komende donderdagen hebben we het over de mythe van Avalokitesvara met o.a. meditaties, reflecties, toelichting van de mythe en we starten met een interview met Diedrik (15/11). "Onze eigen omgeving kunnen we leven als het paradijs van Avalokitesvara. Elke minuut kunnen we gericht zijn op mededogen voor elk levend wezen, elke minuut kunnen we stralen als een juweel, zelfs het juweel en jouw omgeving, de wereld komt je lotus. We realiseren ons dat wij het juweel in de lotus zijn."
Nieuw op dinsdag -en donderdagochtend: meditatie
Nieuw in 2019: elke dinsdag en donderdag van 9-10u open meditatie (géén begeleiding). Kom gerust langs om samen te mediteren. Bijdrage is op basis van wat je wil geven (wat niet hetzelfde is als gratis).
Meditatietraining
Elke dinsdagavond 19.30-21.30
Op dinsdagavonden introduceren en begeleiden we onze basismeditaties. Je krijgt ook wat achtergrond over meditatie en de Dharma, de visie van de Boeddha. Mediteren is een rechtstreekse mogelijkheid om méér aanwezig te zijn in het moment, in je ervaring, in verbondenheid met anderen. Geen voorkennis noch speciale kledij vereist.
Video over de dood en begrafenis van Sangharakshita
Een video van Clear Vision Trust over het overlijden en de begrafenis van onze leraar Urgyen Sangharakshita.
NIEUW: Inleiding tot het boeddhisme, deel 2
6/03, 13/03, 20/03, 27/03 van 19-21u
In deze tweede reeks behandelen we weer een aantal fundamentele aspecten van het boeddhisme: ethisch handelen, meditatie, wijsheid en sangha (spirituele gemeenschap) Je kunt deze sessies perfect volgen zonder aan de eerste reeks te hebben deelgenomen. Steunt op het boek Boeddha Nu, door Dhammaketu. Bijdrage voor deze reeks is 100 tot 150 euro. Aanmelden via dhammavedin@gmail.com
De Mandala van Vrijgevigheid: geef, geef, geef!
Help Triratna Gent de kostbaarheid van schoonheid, van helderheid en mededogen, van liefde en verbinding doorgeven. Onze wereld heeft behoefte aan een visie waarin de mens als mens gezien wordt, voluit, waarin de mens gezien wordt in zijn hoogste mogelijkheden. Jouw financiële steun draagt hieraan bij! BE54 8915 8421 0697
Retraites in Metta Vihara
Het Triratna retraitecentrum Metta Vihara, in Hengstdijk, heeft een aantal retraites in aanbod. Neem eens een kijkje. Er zit misschien iets tussen waar je nood aan hebt.