Dinsdagavond: Meditatietraining en boeddhismeDe dinsdagavond, Fundamenten van de Dharma: meditatietraining,  is een avond die openstaat voor iedereen. 

Er is gelegenheid tot  meditatietraining zowel voor nieuwe mensen als meer ervaren mensen en er wordt meer achtergrond gegeven over bepaalde aspecten van de visie van de Boeddha (de Dharma).Deze avonden meditatietraining staan in het teken van enerzijds meer en meer vertrouwd geraken met onze basismeditaties en anderzijds leren verfijnen in hoe te mediteren.
Onze basismeditaties zijn het gewaarzijn van de ademhaling en het ontwikkelen van liefdevolle vriendelijkheid (metta bhavana), afgewisseld met "just sitting".
Naast begeleiding in meditatie krijg je ook informatie over mogelijke zithoudingen en kadering in Dharma-onderricht.
De basismeditaties dragen bij aan integratie en positieve emotie, twee essentiële bouwstenen van het spirituele leven. Just sitting of gewoon zitten” is een meditatie waarin je niet iets specifiek hoeft te doen of niet iemand hoeft te zijn en waarin een ruime en open ontvankelijkheid voor je eigen ervaring wordt geoefend.


Meditatietraining : 

We gaan van start op dinsdag 12 september 2017


Praktisch : Van 19u30 tot 21u30/21u45. Je bent welkom vanaf 19u voor een kopje thee.
De avonden zijn op basis van vrijgevigheid wat niet hetzelfde is als gratis. SUGGESTIE 10 à 15 euro voor de avond.

Help ons een cultuur bouwen waarin niet betaald wordt om iets te krijgen maar waarin gegeven wordt omdat iets waardevol is en kan doorgegeven worden aan anderen.
Wil je ons nog effectiever steunen door een maandelijkse donatie (suggestie 50 euro) dan kan dit op het rekeningnummer  BE54 8915 8421 0697  met vermelding Dana Society. Meer op de Mandala van Vrijgevigheid

Voor deze avonden hoef je geen speciale kledij te dragen en alle benodigd materiaal is aanwezig.