Young Buddhists

Ben je op zoek naar ... ?


Een alternatieve manier van leven, denken, voelen, ervaren,…..? 

Antwoorden in je leven?

Heb je interesse in Boeddhisme, meditatie en mindfulness? 

Of word je gegrepen door onderwerpen zoals mededogen, onvoorwaardelijke liefde, ethiek en rechtvaardigheid?
Heb je behoefte aan spirituele ontmoetingen met leeftijdsgenoten ?

Dan ben je zeker welkom op onze activiteiten voor Young Buddhists!
Je hoeft helemaal geen “Boeddhist” te zijn om deel te nemen…. Breng gewoon jezelf mee. ;)

Wat we vooral NIET gaan doen is jullie een aantal Do'’s en Don’t's geven als een soort “highway to enlightenment”. Nee, we gaan met jullie mening en de visie van de Boeddha (de Dharma) aan de slag.

What?

We starten met een begeleide meditatie. (Als je echt gebeten bent door meditatie, dan kan je altijd terecht bij de inleidingen tot meditatie op dinsdagavond.) 

Daarna doen we een " “reporting in "” waarin we aan elkaar vertellen hoe onze meditatie verlopen is, hoe ons dagelijks leven of spirituele beoefening verloopt.

Uiteraard exploreren we ook een thema dat ons nauw aan het hart licht. Dagelijkse thema’'s zoals relaties, maatschappij, ecologie …maar ook de basis concepten van Boeddhisme worden verduidelijkt via films, oefeningen, discussies en andere activiteiten. 

Als je zelf niet kan wachten om een bepaald thema te verkennen, laat het ons dan zeker weten! Dan brengen we dat zo snel mogelijk aan bod.

Young! 

Deze groep staat open voor iedereen rond 35 jaar, met of zonder meditatie ervaring. Je hoeft je niet in te schrijven op voorhand.

When?

We starten vanaf half 8 (zonder academisch kwartier ;) ) We komen samen een of twee avonden in de maand, de data voor 2017 zullen hier onder verschijnen. Extra activiteiten verschijnen op de website en op onze facebookpagina.


  • Woensdag 16 januari: We beginnen het jaar in verstilling, Elfi zal de avond begeleiden
  • Vrijdag 24 februari: Meditatie avond, begeleid door Diedrik
  • Vrijdag 24 maart: Boeddhisme en wetenschap: Wat leert quantumfysica ons over materie en bewustzijn en kan dit ons helpen bij het begrijpen van de Dharma?
  • Van vrijdag 14 tot maandag 17 april: Young Buddhist retraite te Metta Vihara. Total action: Free mind. Voor jongeren met en zonder meditatie-ervaring

Give!

De avonden zijn op basis van vrijgevigheid wat niet hetzelfde is als gratis. Help ons een cultuur bouwen waarin niet betaald wordt om iets te krijgen maar waarin gegeven wordt omdat iets waardevol is en kan doorgegeven worden aan anderen.Wil je ons nog effectiever steunen door een maandelijkse donatie dan kan dit op het rekeningnummer  BE54 8915 8421 0697  met vermelding Dana Society. Meer op de Mandala van Vrijgevigheid