Young Buddhists

Ben je op zoek naar ... ?

Een alternatieve manier van leven, denken, voelen, ervaren,…..? 

Antwoorden in je leven?

Heb je interesse in Boeddhisme, meditatie en mindfulness? 

Of word je gegrepen door onderwerpen zoals mededogen, onvoorwaardelijke liefde, ethiek en rechtvaardigheid?
Heb je behoefte aan spirituele ontmoetingen met leeftijdsgenoten ?

Dan ben je zeker welkom op onze activiteiten voor Young Buddhists!
Je hoeft helemaal geen “Boeddhist” te zijn om deel te nemen…. Breng gewoon jezelf mee. ;)

Wat we vooral NIET gaan doen is jullie een aantal Do'’s en Don’t's geven als een soort “highway to enlightenment”. De nadruk zal liggen op uitwisseling met tussen jonge mensen met een beetje input wel steeds voorzien van de nodige Dharmische accenten.

What?

We starten met een begeleide meditatie. (Als je echt gebeten bent door meditatie, dan kan je altijd terecht bij de inleidingen tot meditatie op dinsdagavond.) 

Daarna doen we een " “reporting in "” waarin we aan elkaar vertellen hoe onze meditatie verlopen is, hoe ons dagelijks leven of spirituele beoefening verloopt.

Uiteraard exploreren we ook een thema dat ons nauw aan het hart licht. Dagelijkse thema’'s zoals relaties, maatschappij, ecologie …maar ook de basis concepten van Boeddhisme worden verduidelijkt via films, oefeningen, discussies en andere activiteiten. 

Als je zelf niet kan wachten om een bepaald thema te verkennen, laat het ons dan zeker weten! Dan brengen we dat zo snel mogelijk aan bod.

Young! 

Deze groep staat open voor iedereen tot 35 jaar. Je hoeft je niet in te schrijven op voorhand.

When?

De deuren gaan open vanaf 18u45 en we starten vanaf 7u (zonder academisch kwartier ;) ) De activiteiten zijn terug te vinden in onze nieuwsbrief, op onze facebookpagina en in de Tiratna Gent agenda.

Give!

De avonden zijn op basis van vrijgevigheid wat niet hetzelfde is als gratis. (suggestie 10 à 15 euro)

Help ons een cultuur bouwen waarin niet betaald wordt om iets te krijgen maar waarin gegeven wordt omdat iets waardevol is en kan doorgegeven worden aan anderen.Wil je ons nog effectiever steunen door een maandelijkse donatie dan kan dit op het rekeningnummer  BE54 8915 8421 0697  met vermelding Dana Society. Meer op de Mandala van Vrijgevigheid