Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sangha avond

14 september om 19:30 21:30

Meditatie en boeddhisme in de Blauwe Poort te Melle.
Een avond waar we als spirituele gemeenschap samen mediteren, waar Dharma-input is, waar we samen rituelen doen, waar vriendschappen op het spirituele pad ontstaan en verdiepen, waar thee gedronken wordt en geholpen bij opruim en afwas.

Arthakusalin verkent wat sraddha/vertrouwen kan betekenen in ons leven. In de Pali-canon zegt de Boeddha aan Pingiya dat sraddha een totaal pad is. We horen over de Parabel van het Witte Pad en wat onder andere Shinran en Sangharakshita te zeggen hebben over vertrouwen en wat het dan kan betekenen voor ons.

“Vertrouwen in de wet van karma. Hoe je nu handelt, wat je nu denkt en voelt, wat je niet doet, bepaalt de persoon die je zult worden in de toekomst. Vertrouwen is een diepe overtuiging dat iets echt is”

 

Deze avond is normaal gezien voor mensen die vertrouwd zijn met onze basismeditaties. Indien je dat niet bent, hoeft dit echter geen hindernis te zijn. Iedereen is welkom !

Gegevens

Datum:
14 september
Tijd:
19:30 – 21:30
Kosten:
Op basis van vrijgevigheid, suggestie tien à vijftien euro
Evenement Categorie:

De Blauwe Poort

Collegebaan 49A
Melle, 9090 België
+ Google Maps

Arthakusalin

Arthakusalin werkt voor de Gentse Sangha en weet zich geïnspireerd door de schoonheid en rijkdom van de Dharma. Zijn naam komt uit de Karaniya Metta soetra en betekent "hij die vaardig is met betrekking tot (de rijkdom van) het spirituele doel". Ontvankelijkheid, menselijkheid, openheid, vriendschap in het goede en voeling met het ontzaglijke is waar hij zich wil aan overgeven.