Boeddhisme

Het boeddhisme is niet alleen een pad van persoonlijke ontwikkeling en transformatie, maar ook van maatschappelijke betrokkenheid en groei met anderen. We beoefenen aandacht, vriendelijkheid en wijsheid.
Via meditatie, studie, gesprek, ritueel en vriendschap.
In alle aspecten van ons leven: werk, relatie, gezin, ontspanning en cultuur.

Tweeduizend vijfhonderd jaar geleden leerde de Boeddha zijn tijdgenoten dat je het geluk niet vindt in bezittingen, status en neurotisch najagen van genot. Hij toonde hun hoe je vriendelijkheid, geduld, rust en tevredenheid ontwikkelt door op je daden, woorden en gedachten te letten, en door hulpvaardigheid, vrijgevigheid en mededogen te ontwikkelen. Vandaag werken de visie en recepten van de Boeddha (De Dharma of de Leer) nog altijd.

Het boeddhisme is meer dan alleen een filosofie of zelfs een religie. Het is een praktisch pad van menselijke ontwikkeling. Het doel is om de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn. Dit doen we door de geest te cultiveren in meditatie. Daarnaast proberen we een leven van betekenis en waarde te leiden. Het resultaat van zo’n radicale keuzes is een krachtige altruïstische reflex, energie, helderheid en moed om echt het verschil te maken.

De beste manier om Boeddhisme te ontdekken is door naar onze activiteiten te komen of deel te nemen aan een retraite.

Interessante links

Arthakusalin

Arthakusalin werkt voor de Gentse Sangha en weet zich geïnspireerd door de schoonheid en rijkdom van de Dharma. Zijn naam komt uit de Karaniya Metta soetra en betekent "hij die vaardig is met betrekking tot (de rijkdom van) het spirituele doel". Ontvankelijkheid, menselijkheid, openheid, vriendschap in het goede en voeling met het ontzaglijke is waar hij zich wil aan overgeven.

Dit zal sluiten in 0 seconden