Triratna in actie

Boeddhisme is ook helpen waar nodig: als vriend, vrijwilliger of in je beroep.
En in actie komen voor de aarde, het water, de lucht en al wat leeft.

Vrienden van Triratna Gent zetten projecten op om de wereld om ons heen vriendelijker, gezonder, veiliger, mooier en vrijer te maken.

Gewoon Leven

“Gewoon leven” is een plek waar mensen met jongdementie en hun mantelzorgers activiteiten samen kunnen beleven in een rustige huiselijke omgeving.

Een plek waar mantelzorgers kunnen samenkomen, verbonden worden met elkaar, ervaringen kunnen uitwisselen, even tot rust komen.

Kijk ook eens op https://gewoonleven.be/
of https://www.facebook.com/GewoonLeven

Via Gewoon Leven kan je ook in contact komen met een 
Rouw- en verliesconsulent

Breathworks mindfulness centrum

Passie en expertise in mindfulness sinds 2009
In 2009 introduceerden wij Breathworks mindfulness in België. Sindsdien hebben wij duizenden onderwezen. We helpen je met mindfulness, in groep of individueel, van beginners tot gevorderden. Wij zijn ook verantwoordelijk voor de Breathworks mindfulness teacher training in België en Nederland.

Lees meer

Ode. Rituelen, stilte & storytelling

In deze kakelbonte wereld neemt Ode een bewuste plek in. Met betekenisvolle rituelen voor bijzondere gebeurtenissen en met momenten van schoonheid en stilte.

Lees meer.

Voedselbossen in Europa en India

In het kader van de klimaatverandering is er nood aan andere (ethische) manieren van omgaan met de planeet. Een voedselbos is daarvan een voorbeeld. Het is een manier om landbouw en natuur opnieuw in elkaar te schuiven. Met een voedselbos creëren we een robuust (klimaatbestendig) landbouwsysteem dat voedsel produceert, zichzelf kan in stand houden en tegelijk ook een leefplek biedt voor talloze dieren.

Steven, uit de Gentse Sangha, is reeds vele jaren bezig met dit thema, vanuit onderzoek, onderwijs, en nu is hij ook gestart met zijn eigen voedselbosproject van 2 hectare in de buurt van Brugge. Bovendien is hij ook betrokken bij de opzet van dergelijke initiatieven in India, met de leden van de sangha
in India.

Wie hier meer over wil weten kan in zijn recent boek ook een boeiend hoofdstuk vinden over voedselbossen. 
https://www.uitgeverijblauwdruk.nl/estatelandscapes

Arthakusalin’s podcast

Luister naar mijmeringen over meditatie, het kostbare leven, audioboek ‘Adem eens blauw’, koffie drinken

Wat de Boeddha ons kan leren in het leven van elke dag.

We gaan er vaak van uit dat dit leven het enige is, dat bewustzijn beperkt is tot onze hersenactiviteit, dat de wereld is zoals ik die zie en interpreteer. Maar misschien zijn er andere mogelijkheden…. Is het niet aantrekkelijk om een leven te leiden waarin betekenis, vriendschap, een grotere context dan alleen maar je beperkte ikje, gemeenschap, vrijheid…meer en meer tot bloei kunnen komen?

Maak kennis met een wereld vol wonder en werkelijkheid.

Naar de site

Arthakusalin

Arthakusalin werkt voor de Gentse Sangha en weet zich geïnspireerd door de schoonheid en rijkdom van de Dharma. Zijn naam komt uit de Karaniya Metta soetra en betekent "hij die vaardig is met betrekking tot (de rijkdom van) het spirituele doel". Ontvankelijkheid, menselijkheid, openheid, vriendschap in het goede en voeling met het ontzaglijke is waar hij zich wil aan overgeven.

Dit zal sluiten in 0 seconden