mettaVihara

Wat is een retraite?

Een retraite is een periode waarin je bewust de alledaagse zorgen en verplichtingen even loslaat. Tijdens deze tijd is er geen haast, stress of drukte die je normaal gesproken omringt. Dit biedt de gelegenheid om stil te staan bij het huidige moment en jezelf, anderen en de omgeving echt te ervaren. Door dit bewustzijn wordt het duidelijk welke uitdagingen, valkuilen en oppervlakkigheden het normale dagelijkse leven beïnvloeden.

Tijdens een retraite is er vaak ruimte voor zelfreflectie en innerlijke groei. Het kan een gelegenheid zijn om dieper in te gaan op persoonlijke thema’s, spirituele ontwikkeling of het verkennen van nieuwe inzichten. Door de afwezigheid van afleidingen en de focus op innerlijke rust, ontstaat er een vruchtbare bodem voor introspectie en het ontdekken van nieuwe perspectieven.

Retraites in Metta Vihara

Om efficiënt met onze geest te werken, is de manier waarop we ons leven leiden essentieel. De retraites in Metta Vihara bieden de ideale omstandigheden om naar ons leven te kijken en het te transformeren.

Je hoeft niets te weten over boeddhisme of meditatie om naar de meeste van onze retraites te komen. Je hoeft alleen maar open te staan voor het verkennen van de belangrijke uitdagingen van het leven en wat ze voor jou betekenen. Onze retraites worden gerund door een ervaren team van vrijwilligers, die helpen bij het creëren van een harmonieuze gemeenschapssfeer.

Arthakusalin

Arthakusalin werkt voor de Gentse Sangha en weet zich geïnspireerd door de schoonheid en rijkdom van de Dharma. Zijn naam komt uit de Karaniya Metta soetra en betekent "hij die vaardig is met betrekking tot (de rijkdom van) het spirituele doel". Ontvankelijkheid, menselijkheid, openheid, vriendschap in het goede en voeling met het ontzaglijke is waar hij zich wil aan overgeven.

Dit zal sluiten in 0 seconden